Накратко

вторник, 2 юни 2009 г.

Как да се защитим от нагли наематели - 3-та и последна част

Как приключи историята с нашия наемател ?
Един ден се появи кандидат да наема двете помещение. Всичко изглеждаше странно. Опарени от предишния наемател се усъмнихме, че този е подставено лице. Още на втория разговор по телефона го предупредих, че ако двамата са свързани по някакъв начин, няма да дадем помещенията. Човекът доста се зачуди. Дойде, огледа помещенията, разбрахме се за наема и всичко изглеждаше твърде добре. След консултация с адвокат изпратихме нотариално заверена покана до предишния наемател, че вещите му ще бъдат изнесени от помещенията, за което ще дължи наем. Съставихме договор с новия наемател, уточнихме разногласията и се разбрахме за деня, в който да бъде отворен новия магазин за смески.
Вечерта преди да се нанесе новия наемател се събрахме няколко човека от блока, изнесохме вещите, почистихме помещенията, прекъснахме алармената инсталация и всичко беше готово. Сутринта дойде новия наемател с микробус пълен с чували и се нанесе в помещенията. Всичко беше почти перфектно.
Уви! За кратко. Още след няколко дни се е появил стария наемател и започнал да вдига скандали на продавачката. Тя притеснено ми се обади и се чудеше как да реагира. И така още няколко пъти. Оттогава и досега старият наемател спира микробуса си пълен с чували на 10 м от блока и всеки пазарен ден продава смески. Полицията е сигнализирана няколко пъти, но без особен резултат.
В заключение мога само да кажа, че такъв клиничен случай не ми се беше случвал. Нямам думи да опиша поведението на този човек. Оттук нататък ще оставим полицията да си свърши работата.

Няма коментари: