Накратко

петък, 12 юни 2009 г.

За здраве и благополучие


В ранния предиобед на 10 юни беше извършен ритуал за здраве и благополучие на целия персонал на комплекс "Ривиера". Както винаги Отец Димитър извърши целия ритуал с много професионализъм и добро чувство за хумор. Имам чувството, че този човек познава целия град, но това е друга тема. Виждала съм го в различна светлина и по различни поводи и винаги съм се чудела как успява да "превключи" от весели на тъжни поводи и обратно. Вероятно е изтощително и трябва наистина да си отдаден на професията.


Новите съдържатели Милка Николова (сестра ми :-) и Росен Станчев не крият амбициите си да покажат добър вкус и професионално управление. Засега все още се учат от грешките си, но не се съмнявам, че скоро машината ще работи като добре смазан механизъм.
След официалната част на ритуала отец Димитър пожела на всички здраве, късмет и много клиенти.

По-младите членове от екипа се чувстваха някак притеснено.
Особено барманчетата и сервитьорките. То си личи и от снимките.


И ако всеки положи малко повече усилия, съвсем скоро сборът от отделни хора и характери ще се превърне в екип, който ще посреща и обслужва с усмивка всички гости и постепенно всеки ще си намери мястото. Малките пропуски (видими за по-претенциозните клиенти) могат лесно да се отстранят, стига да има желание, коректност, лоялност и настроение.
И както се полага в такива случаи накрая всички се почерпиха с домашно приготвена пита с мед, червено вино и печено пиле.
Сезонът тепърва предстои. Утре ще заработи и пещта за пици, а след това и целият ресторант.
Да пожелая времето да бъде благосклонно към усилията на тези хора!

Няма коментари: