Накратко

четвъртък, 22 януари 2009 г.

Случайни мисли

Тази седмица съм в отпуск. Установих, че ми харесва времето прекарано вкъщи през деня. Гледам през прозореца как кипи животът. Някой е купил съседното помещение и прави ремонт. Изглежда, че бърза да се "нанесе".

Какво виждам? Типична българска картинка - двама работят, осем гледат. Работещите са без каски и без работно облекло. Къртят винкели. Работиха до 22 ч. Днес продължиха да къртят. Малкият шеф седи на стол, който е бил оставен от стария собственик и дреме. По едно време изведнъж скача и се прави, че се интересува от работата. Изненада. На улицата спира джип. Идва шефът. :-)) Както се казва - Ние ги лъжем, че работим, а те ни лъжат, че ни плащат.
Излизам, за да свърша няколко неща. Днес определено ми е ден. Успявам за два часа да мина през шивач, обущар, застраховател и личен лекар. Всички са учтиви и коректни. Денят е все по-хубав. Поредният. Дано не разваля магията.
Пожелавам го на всеки!

2 коментара:

Красимир Крумов каза...

Колкото и да пишеш, няма да наваксаш времето, през което си нямала блог, а жалко. Интересно ми е да те чета, дори и накратко. Поздрави!

hope каза...

Благодаря! Едва ли някой може да навакса което и да е време. :-)) Но не му пречи да опита.