Накратко

неделя, 27 септември 2009 г.

Есенно изложение на птици и животни

Есенното изложение на екзотични животни, птици и риби се проведе съвсем случайно (за мен). Денят беше неделя 27.09.2009г. и още от сутринта забелязах непрекъснати потоци от хора и коли към мястото, където се провеждат тези изложения. За неприсъствалите ще кажа, че това е един изоставен паркинг пред стените на най-големия завод за тежкотоварни автомобили КТА "Мадара". Паркингът се простира на около километър-два дължина и има ширина около 10 м.
Не знам дали да се учудвам, но община Шумен не проявява никаква съпричастност към събитието. А то както се оказва е с национален мащаб. По-късно разбрах от съседа, че си е оставил колата още предишната вечер, за да си запази добро място на изложението-базар.
Your pictures and fotos in a slideshow on MySpace, eBay, Facebook or your website!view all pictures of this slideshow

Всички животни бяха разположени в две редици, а потокът от хора вървеше между тях. Кафезите с гълъби и папагали бяха сложени направо на асфалта, а някои стояха върху покривите на колите. През няколко метра имаше бира-скара с по няколко маси и столове. Повечето маси бяха отрупани с празни бутилки от Шуменско пиво, а клиентите (видимо почерпени) на висок глас обсъждаха събитието. Всеки се хвалеше със стоката си.

Около два часа ни бяха достатъчни, за да огледаме половината изложение, като се спирахме главно пред клетките на по-екзотичните животни и птици. Гълъбите ги отминавахме на ход. Към края на разходката ни се забелязваше видимо увеличение на почерпени купувачи, които стискаха в шепи я гълъб, я куче, я кокошка, водейки съдържателни разговори със събеседниците си.

Хитът на базара този път бяха пауновите пера - по 1 лв. големите и по 50 ст. малките. Как да си тръгнем и ние без да сме се сдобили с пауново перо. :-))
Друга група зяпачи бяха тези с по-малки деца (като нас), които носеха аквариуми с рибки и костенурки. Сдобихме се с малка костенурка само за 4 лв., кутийка със суха храна и най-вече радост от новия домашен любимец. Сега костенурката се радва на голямо внимание, хубав аквариум и малки сухи скаридки. Колегите ме предупредиха да не я храним с месо, че бързо ще порастне.
Следващото изложение ще бъде на 3 и 4 октомври в зала Абритус - Разград. Автомобилите с регистрации от цялата страна показаха, че любителите на екзотични животни, гълъби и рибки си имат стройна организация и огромен ентусиазъм, а доброто настроение не може да се развали от мизерните условия и нулевото присъствие на охрана, каквито предостави община Шумен.

Няма коментари: